Vragen over straatnaam Berkenhof

26 april 2018

De straatnaamwijziging heeft een aantal vragen opgeleverd:

Wanneer gaat de nieuwe straatnaam precies in?

Onze straatnaamwijziging is een zogenoemde infrastructurele wijziging. U bent niet verhuisd, maar uw straatnaam, postcode en soms huisnummer zijn gewijzigd. Zo’n wijziging is ongebruikelijk en het kost tijd voordat deze
overal kan worden doorgevoerd. Wij proberen de overgang naar Berkenhof via gemeente en PostNL zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Welke bedrijven en organisaties hebben de wijziging doorgevoerd?

De wijziging is doorgevoerd in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA), PostNL en alle organisaties/bedrijven die de gegevens van PostNL, BAG en GBA real-time gebruiken.
Ook is de wijziging doorgevoerd bij DigiD-gekoppelde organisaties (overheid, belastingdienst en veel ziektekosten verzekeraars).

Verder zijn de volgende organisaties door de gemeente geïnformeerd:

–   Vitens NV
–   Eneco BV
–   Brandweer Maarssen
–   Politie Utrecht
–   Ravu
–   Citoplan
–   Nieuwsblad VAR
–   Politie
–   Omgevingsdienst Regio Utrecht
–   Van Gansewinkel
–   Burgerzaken


Kan ik al post laten versturen en ontvangen op het nieuwe adres?

Een aantal mensen hebben bij wijze van proef een kaartje aan zichzelf verstuurd, die post is nog niet binnen. Wij zijn met PostNL en gemeente aan het uitzoeken waarom dit is. Voor nu kunt u bij online bestellingen etc.
het best nog even uw oude adres gebruiken. Wij laten u weten als duidelijk is dat de bezorging goed functioneert.


Waarom kan ik de wijziging niet doorgeven aan andere instanties?

Bedrijven en organisaties die de zogenaamde postcodetabel real-time raadplegen (zoals BOL.com) kennen de nieuwe postcode/huisnummer combinatie ook al. Veel andere bedrijven en organisaties (waaronder verzekeringsmaatschappijen,
banken etc) doen eens per maand of eens per twee maanden een postcode-tabel update. Tot die update kunnen zij onze straatnaam ‘Berkenhof [nummer], 3612 AZ’ nog niet vinden.


Hoe kan ik de wijziging doorgeven aan mijn verzekeringsmaatschappij?

Wanneer u de wijziging doorgeeft aan bijvoorbeeld uw verzekeringsmaatschappij, is het belangrijk te noemen dat het object NIET veranderd is (u verhuist niet), maar dat de naam van uw straat, postcode en soms nummer is gewijzigd. Ook verzekeringsmaatschappijen (zoals Centraal Beheer en Interpolis) kunnen de wijziging pas doorvoeren nadat zij een nieuwe Postcode Tabel hebben ingevoerd.logo de berkenhof