Verlichting Park De Berkenhof


In deze donkere dagen werken we aan de vervanging van de verlichting van de zijpaden. De verticale TL-balken zijn versleten en stralen veel licht naar de huizen in plaats van op het pad.

Omdat professionele straatverlichting erg duur is, gaan we het zelf bouwen. We hebben een paar proeven gedaan en kiezen voor wat meer, kleinere led-lampen op een hoogte van ca. 1.80 meter die het pad goed verlichten zonder dat u erin kijkt.

We willen het zo maken dat de verlichting goed aansluit bij de gezellige sfeer van de chalets en de tuinen. Er is een definitief ontwerp dat goedgekeurd is op een ALV.

Inmiddels is in 2019 een deel van het park voorzien van nieuwe verlichting. In 2020 is het team weer verder gegaan met het laatste deel van de parkverlichting.

Project Parkverlichting afgerond

Begin 2021 is met het aansluiten van het oostelijk grindpad het parkverlichting project afgerond! Alle 16 hoge straatlantaarns zijn uitgeschakeld en vervangen door 99 zelfgebouwde led-lampen.

Dankzij Theo, Janelee, Rutger, Robert en Evert is de omvangrijke klus geklaard en daar mogen we met z’n allen trots op zijn. We hebben nu een modern, energiezuinig verlichtingssysteem, dat helemaal past binnen de sfeer van ons park.

Voorjaar 2022 werden de straatlantaarns verwijderd. De palen zijn tot op ca. 1 meter hoogte afgezaagd, omdat daar de kabelverbindingen en zekeringen van het nieuwe lichtsysteem zitten. Aan de bovenzijde zijn ze afgesloten met een grijze PVC of zwarte PP buis, die met een rvs-bout geborgd is.

idee verlichting