Internet


KPN

Internet was tot voor kort altijd erg slecht op het park. Via de koperleiding van KPN kon met pijn en moeite 2 to 5 Mb download en 0,8 Mb upload gehaald worden. Video’s of TV kijken was haast niet te doen, laat staan grote bestanden uploaden. Met de komst van Sneller Internet Buitengebied is daar verandering in gekomen. Echter is er dan wel een (gratis) 4G-modem en een zelf aan te schaffen externe antenne nodig om redelijke snelheden te behalen. Een download van 50 Mb en een upload van 25 Mb is dan mogelijk.

Tijdens een check op 10-04-2024 bleek dat via KPN en Odido geen nieuwe 4G-service meer wordt aangeboden. Dit komt omdat KPN en Odido via het glasvezelnetwerk van Glasdraad hun service gaan aanbieden. Glasdraad begint in april 2024 met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Ziggo coax

Begin 2024 is er – mede dankzij de inspanning van Jocelyn – door Ziggo een coax-kabel aangelegd. Een aantal bewoners heeft een coax-aansluiting in huis laten plaatsen en daar een Ziggo-abonnement bij genomen. Dat schijnt goed te werken en – afhankelijk van het abonnement – zijn snelheden van 100 Mb download en 40 Mb upload of meer mogelijk.

Glasvezel

Tevens is er door Glasdraad een project gestart voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Met de aanleg wordt begin april 2024 begonnen. Tijdens de aanleg kan – als je je ingeschreven hebt voor een aansluiting – een abonnement worden afgesloten bij meerdere bekende serviceproviders, waaronder KPN, XS4ALL, Odido en Freedom. Als je al een abonnement hebt bij een van deze providers kan dat eenvoudig omgezet worden naar een glasvezel abonnement.

Snelheid testen

Ben je benieuwd hoe de snelheid is op jouw adres, test dan hier je internet-verbinding: kpn-speedtest


Internet